Sjukdomar
Se föregående   |  Se alla artiklar   |    Se nästa

Sjukdomar

Många av oss går omkring med diverse sjukdomar i vår kropp. Det kan vara knölar, bölder, tumörer, cancer, virus, bakterier, olika infektioner eller inflammationer i vår kropp.

Currykryss.

Först av allt kollar du upp att du inte sover på ett curry kryss. Be någon som kan gå med pekare att kolla ditt sovrum. Var står sängen? Sitter du många timmar på en viss plats i din bostad varje dag. Du kanske sitter du då på ett currykryss? Då dräneras din kropp på energin. Till slut blir du så kraftlös att en sjukdom får fäste i din kropp. Om du däremot sitter eller sover på en kraftplats (en positiv energiplats). Då får du energi och blir pigg och glad.

Besök en terapeut.

Är kroppen sur? Då har du oftast inflammationer och ont i lederna. Har kroppen näringsbrist? Behöver kroppen kosttillskott i form av vitaminer och mineraler. Det hjälper inte att du äter vanlig nyttig husmanskost eller vegetarisk kost. Eftersom jorden som maten växer på har näringsbrist. Detta beror på att vi har tillfört jorden för mycket kemikalier, under för lång tid. Vill du slippa kemikalier i maten. Ät ekologiska produkter.

Magen skall ta upp näringen från den kost vi äter. Och skicka ut näringen till blodet. De näringsrika blodet lagras i levern för att sedan skicka blodet vidare till hjärtat. Om levern redan är överbelastad med gifter/kemikalier som kommer av maten- läkemedel- en giftig arbetsmiljö etc. De blod som kommer till hjärtat innehåller då för lite näring och för lite syre. Då får du hjärt problem. Vilket medför att du kan få ångest och depression. Den vanligaste bristen i kroppen vid ångest, depression är att det saknas B-vitaminer och då framförallt B 12.

För att veta vad kroppen saknar bör man boka en tid hos en terapeut som har en frekvens maskin. Den visar tydligt vad som saknas i kroppen. En vårdcentral kan också göra dessa tester. Men deras värden är för höga. Jag var helt frisk näringsmässigt enligt min vårdcentral, när jag blev sjukskriven för ångest tillstånd, ospecificerat. Som berodde utmattningströtthet. (se Bloggen Stress) En terapeut kunde se att jag saknade B-vitaminer, Omega 3, C och D vitaminer, B12, Kolin, etc. När jag började använda dessa vitaminer märkte jag hur mina krafter började återvända. En överdos av C-vitaminer hjälpte även till att få bort små inflammationer i kroppen. Läs mer under Bloggen - Stress

En frekvensmaskin kan scanna av din kropps energifält och där se vilken näring som saknas i din kropp. Den kan också se vilka kemikalier som belastar din kropp. Maskinen kan även behandla de problem du har. Olika maskiner behandlar olika problem. Berätta för Terapeuten vad du har för problem.

Brukar du motionera?

För lite rörelse eller motion påverkar hela kroppen negativt. Kroppen är byggd för att röra på sig. Som vi alla vet skapar vi många sjukdomar genom att sitta för mycket på jobbet, i dagens samhälle.

Är du stressad?

Stressen i dagens samhälle har kanske gjort att din kropp kommit i obalans. Det gäller även kvinnor som dubbelarbetar, dvs. jobbar mycket både i hemmet och på sin arbetsplats. Med tiden kommer oftast utmattningströttheten krypande. Man hyperventilerar, får skölkörtelproblem, eller andra problem. Och man andas med bröst hyllan istället för att andas med magen. Då kontaktar man en andningsterapeut som även jobbar med bäckenbottenrörelsen. Läs mer under Bloggen - Stress

Positiv stress

Det finns positiv stress. Det är när vi har mycket att göra men har kontroll på jobbet och när vi själva kan styra vår arbetsdag.

Negativ stress

En negativ stress är när vi inte själv kan vara delaktig eller styra vårt jobb. När vi försöker göra det blir vi motarbetade av arbetsledningen eller av hela arbetssituationen. En negativt stressad person förbrukar sin kroppsnäring, dvs. maten snabbare än andra människor. Stressen gör att kroppen går på högvarv. Därför får man näringsbrist av denna stress.

Kronisk utmattningssyndrom/trötthet

Om en person får kroniskutmattningssyndrom/trötthet. Orsaken till detta sjukdomstillstånd är att man levt i en stressig arbetsmiljö under en längre tid. Oftast har man då även näringsbrist. Läs mer under Bloggen Stress.

Depression-Ångest

Idag får vi tyvärr i oss för lite näring via kosten. Både näringsbrist och stress kan leda till depression och ångest. Läs gärna mer på sidan om Andningsträning, och på sidan om Stress. Där jag skriver om hur Doktor, James Harper, USA upptäckte att hans patienter som led av depression och ångest hade näringsbrist. Han tillverkade en multitablett som innehåller en viss procent av olika vitaminer och mineraler som vi behöver dagligen för att må bra. Egenvårdspoolen har även de multitabletter för de som behöver. Den vanligaste näringsbristen idag vid depression och ångest är att det saknas B-vitaminer och då framför allt B-12. Läs mer under Bloggen - Stress

Många ungdomar, vuxna, och pensionärer får idag depression och ångest.

I dag är det många ungdomar, vuxna och pensionärer som äter näringsfattig mat. Våra mikrougnar tar även bort den lilla näring som finns i maten.

Den snabbmat vi äter idag saknar näring. Näringsbrist leder tydligt till att vi får sämre koncentrationsförmåga. Vi blir slöare i hjärnan och reagerar därmed långsammare i arbetslivet och hemmet. Vilket även leder till att vi har svårare att komma ihåg saker. Vi tappar även energi och orkar inte jobba som tidigare. Vi vill bara vila eller sova. Vilket oftast leder till konflikter eller bråk på en arbetsplats eller i hemmet.

Jag tror att många hade kunnat förskjuta sin demens många år framåt, om de fått i sig mer näringsriktig kost. Även andra sjukdomar som kommer sent i livet, beror till viss del på att vi har näringsbrist.

Filmen ”Sista sådden” om våra näringsfattiga åkrar.

Under vintern 2017 gick det en dokumentär på TV 1, ”Sista sådden”

Denna film borde alla se. Den visade hur vi förstört våra jordar genom att använda så mycket kemikalier att det i dag saknas maskar och insekter i marken. De har dött. Maskar och insekter bryter ner döda växter och tillverkar därmed ny näringsriktig jord. Alla våra åkrar saknar detta idag. Jag kan se på gräsmattorna i mitt bostadsområde. Där drar fåglarna upp feta maskar. Dessa maskar saknas idag på våra åkrar. Maskarna luckrar även upp jorden så att regnvattnet lättare kan rinna ner. Dagens jordbruksmaskiner är så tunga att de trycker till jorden. När det regnar mycket ligger vattnet kvar.

Varför får jorden näringsbrist?

För att vi gödslar våra jordar med rötslammet som kommer från våra reningsverk. Till reningsverken kommer vårt diskvatten, duschvatten, samt vår urin och avföring från toaletten. Reningsverket har som uppgift att rena detta avloppsvatten. Innan man skickar det vidare ut i havet eller en sjö.

Från avloppsvattnet använder man s k rötslam för att gödsla våra åkrar. Detta rötslam innehåller även en del läkemedel och annat som ej reningsverken klarar av att rena. Dagens åkrar har blivit näringsfattiga. Idag hittar man inga maskar eller andra insekter på en åker. Dessa små djur har då dött av rötslammet eller av de gifter som man sprutar på grönsakerna, för att de inte skall angripas av insekter, mögelsvampar eller annat. Därför hittar vi en del gifter i dagens grönsaker. I tex potatis kan man finna mycket kadmium.

Förr gödslade vi våra jordar med häst, ko och höns gödsel. Idag kan vi äta ekologiska produkter som är gödslade med tex. höns gödsel. Den naturliga gödsel som kommer från våra djur tillför jorden den näring den behöver. Då får vi näring i vår potatis, vår sallad etc. Våra maskar, flugor och andra insekter gör ny jord av denna gödsel. Därför skall vi köpa ekologiska produkter, även om de kostar några kronor mera. Samt att vi påverkar alla bönder att ställa om sitt jordbruk till ekologiskt. Kommer det ut fler ekologiska produkter till våra affärer går priset ner.

Näringsbrist i släkten

Gå in och titta på matvanor i er familj. Äter ni produkter med mycket socker? Vilket oftast ger en sur kropp med inflammationer som följd. Samma sak om man äter för mycket kött, samtidigt som man har gikt eller annan ledinflammation. Då är grönsakskosten ett alternativ. Eller fisk och grönsaker. Är man hel vegetarian bör man ändå tillföra B-vitaminer, för att inte få näringsbrist i kroppen.

I vissa släkter eller familjer saknar kroppen vissa näringsämnen. Jag tror det är därför man får anlag för vissa sjukdomar. James Harper, USA fann t e x att de patienter som hade depression och ångest saknade B 12 vitaminer. Men även andra näringsämnen.

Vet man att vissa sjukdomar är vanliga i släkten.

Då måste man kolla med en näringsterapeut om kroppen saknar något. En del sjukdomar skapar vi även genom att fastna i negativa tankar. Negativa tankar gör att våra celler i kroppen påverkas negativt. Vilket gör att vi får ett sämre immunförsvar. Vi påverkas därmed lättare av sjukdomar. Positiva celler är glada och friska. De dödar inkräktare som kommer in i kroppen

Vid sjukdomar, utslag, knölar, bölder eller annat på kroppen. Testa att få bort dessa med tankens kraft.

Min egen erfarenheter av att få bort kroppsliga problem:

Blodcystan i underlivet.

I början av 90-talet hade jag en blodcysta i underlivet. Jag fick en tid för operation. Då bestämde jag mig för att jag skulle få bort den själv med tankens kraft.

Varje kväll innan jag somnade in, låg jag i sängen och fantiserade i 10 min hur blodcystan sprack, jag fick en blödning, och den kom ut. Detta gjorde jag i 3 veckor. 2 dagar innan operationen fick jag en stört blödning.

Jag åkte in till sjukhuset ändå. De sövde mig men hittade ingen cysta. Läkaren sade: - Det är ett ärr efter din blodcysta. Den har troligtvis släppt av sig själv.

Då förstod jag att man tom kan styra sin kropp med tankens kraft.

Knölen på halsen.

År 2015 bestämde jag mig för att få bort en knöl som fanns på halsen. Alla trodde jag hade problem med sköldkörteln. Jag gick både till en terapeut och till min vårdcentral. Deras tester och prover visade att jag inte hade något fel på sköldkörteln. Under två semester veckor utomlands bestämde jag mig för att få bort denna knöl.

Varje dag när jag låg på stranden. Ägnade jag en timme till att gå igenom alla händelser som hänt med min hals. Stora och små händelser.

När jag började med en händelse, kom minnet ihåg en annan händelse, osv. På så vis gick jag bakåt i tiden i mitt liv. Varje händelse jag kom ihåg rensade jag bort genom att säga tyst för mig själv, - Nu lyfter jag ut denna händelse. Den är gammal och skall inte finnas kvar i min kropp. För nu är det år 2015. Jag förlåter kroppen för att denna händelse överhuvudtaget fick ske.

Eftersom jag jobbade på halsen varje dag. Tittade jag inte så mycket på resultatet. Först när jag kommer hem, får jag se att knölen är borta.

Det hör till saken att jag under mitt äktenskap var utsatt för mordförsök flera gånger, genom strypning. Detta var nog grunden till hals knölen. Sedan har andra negativa händelser med halsen också lagt sig på samma ställe.

Även du som läser detta kan jobba på ett liknande sätt:

Jobba med att gå igenom dina trauman/blockeringar. Vad har hänt i livet i just denna kroppsdel? Lyft ut händelsen med hjälp av tankens kraft. Blunda och fantisera hur du lyfter ut händelsen. Och säg att nu är det år….. Nu lyfter jag ut denna händelse. Och förlåter kroppen för att denna händelse överhuvudtaget fick ske, osv. Läs mer på sidan ”Tankens kraft” och under rubriken ”Tankens kraft för att bli frisk i kroppen”.

Eller följ denna instruktion:

Sätt dig i ett meditativt tillstånd eller sätt dig på en tyst och lugn plats utan att bli störd.

Tänk på den kroppsdel eller organ där problemet sitter. Gå tillbaka till de situationer i livet, då du tror du var med om en speciell händelse som har skapat det nuvarande problemet.

Gå igenom hela händelseförloppet- och våga möta händelsen igen-även om den är fruktansvärd för dig att möta. Du kanske har varit med om en våldtäkt. Våga se våldtäkten igen, och säg:

- Idag är det år tvåtusen……….. och nu släpper jag denna händelse. Det tillhör det förgångna. Jag förlåter mig själv och alla andra människor som är inblandade i denna händelse. Nu går jag vidare i livet. Denna händelse skall i fortsättningen inte belasta min kropp.

Gå igenom alla händelser en efter en. Efter varje händelse säg: - Idag är det år tvåtusen……. Och nu släpper jag denna händelse…………

Det är då du vågar se händelse igen och samtidigt säger att nu är det år tvåtusen…… och nu släpper jag…….Det ger resultat i kroppen. Du har nu lärt dig påverka din kropp i positiv riktning.

Glöm inte att du måste förlåta dig själv och alla andra som är inblandade i händelsen. Ordet förlåt har sådan kraft och sådan makt.

De personer som inte kan förlåta dem som gjort dem illa. De har kvar sitt problem i kroppen. Man måste förlåta med hela sitt hjärta. En del säger ja nu har jag förlåtit dem som gjorde mig illa. Men innerst inne i kroppen sitter ”taggen” kvar mot de/dem som gjorde en illa. Då är problemet kvar i kroppen.

Säg därför förlåt med hela din själ och hela ditt hjärta.

Man kan också säga:

Jag förlåter mig själv och alla andra människor som är inblandade i denna händelse. Jag förstår idag att de inte hade bättre förstånd.

Om dessa ord känns bättre använd dem.

Skriv ner det du skall säga på ett papper. Läs upp texten högt eller tyst för dig själv.
Vill du ha en konsultation?

Boka tid genom att skicka ett mail till mig och meddela vilken tid du önskar.

Jag skickar dig svar via mail.

Elise Hallberg


Elise Hallberg

Fjällnejlikan 5
424 48 Angered
070-404 41 94
info@elisehallberg.se
info@andravarldar.nu

Elise Hallberg

Elise Hallberg


   Kontaktformulär   

Lista inlägg efter bloggämne: