Andningsträning

Biofeedback /Andningsträning

Välkommen!

VISA MER

Du får lära dig att andas med stängd mun

Jag är utbildad Biofeedback Andningsterapeut sedan april 2016. Utbildningen kommer från Karolinska Universitet Sjukhuset i Stockholm. Min kursledare var Anders Lönedal

James Harper, USA. sökte efter svar på hur han kunde få sina patienter att sluta med psykofarmaka på ett säkert sätt. Han forskade och fann att dessa andningsövningar som ursprungligen kommer från Medicinsk Yoga. Påverkade hans patienter positivt. Övningarna påverkade våra kroppsorgan hjärtat, magen, njurarna, levern, lymfsystemet, m fl. organ. Många psykiska problem beror även på näringsbrist enligt James Harper

I Sverige har man genom forskning på Karolinska Universitetssjukhuset funnit fler användningsområden för dessa övningar.

Övningarna påverkar även diafragman där ångest ligger. Eftersom hjärtmuskeln sitter på diafragman påverkas hjärtat positivt. Övningarna påverkar också lymfsystemet, övervikt och vätska i kroppen, en stressad kropp, tinnitus, förstoppning och trög mage, olika diagnoser som ADD, ADHD och psykiska problem. Vid stress har man en bakvänd andning. Man andas med bröst hyllan, istället för med magen. Med andningsträningen kommer kroppen i balansen igen.

Vår kursledare Anders Lönedal (www.coolmind.se) har själv varit "utbränd". Han deltog i Karolinskas forskningsprojekt och kom i balans. Idag åker han runt i Sverige. Har föredrag, behandlingar och kurser i andnings träning. Behandlingen innebär att du jobbar med magen, svank ryggen och dess muskelfästen och energisystem, bäckenbotten och därmed även rotchakrat och din sexualdrift. Om den har försvunnit pga. tex. åldern.

Till andningsövningarna som du får med dig hem rekommenderas inköp av kosttillskott via hälsokosten eller egenvårdspoolens produkter, www.egenvardspoolen se, som du hittar via en återförsäljare/terapeut. Vid stress får vi näringsbrist, samt att vi hyperventilerar och får en bakvänd andning. Många psykiska problem kan även bero på näringsbrist. Att äta kosttillskott är inget krav. Men det påskyndar tillfrisknandet.

Läs mer på Bloggen-Stress.

De övningar du får lära dig. Har du med dig resten av ditt liv. Glömmer du övningarna är det bara att komma tillbaka för en repetition.

Tid: 60 min. Pris: 800 kr

Tid: 120 min. Pris: 1 200 kr.

Alla inkomster går via Frilans finans. Som kund får du en faktura från dem.

För bokning av tid. Maila till: info@andravarldar.nu

För mer information: www.theroadback.org
(Theroadback programmets hemsidan kan översättas till svenska).

Eller gå in på dessa länkar. För att få text och bilder till vad som händer i kroppen, vid bakvänd andning. Och då lymfsystemet ej fungerar:

Öppna / ladda ner Power Point presentation (Microsoft Office)

Öppna / ladda ner PDF-presentation
Vill du ha en konsultation?

Boka tid genom att skicka ett mail till mig och meddela vilken tid du önskar.

Jag skickar dig svar via mail.

Elise Hallberg


Elise Hallberg

Fjällnejlikan 5
424 48 Angered
070-404 41 94
info@elisehallberg.se
info@andravarldar.nu

Elise Hallberg

Elise Hallberg


   Kontaktformulär   

Lista inlägg efter bloggämne: